Som una petita empresa familiar dedicada al cultiu de vinya, arbres fruiters i oliveres i a l’elaboració de productes com oli d’oliva i vins amb DO Montsant, procedents de la pròpia collita.

AiBar 1895 representa les generacions que ens uneixen i l’entusiasme per seguir endavant amb el patrimoni familiar. El nom ve donat per l’acrònim sorgit del nom de les nostres filles, Aitana i Bàrbara i la data 1895, en commemoració dels nostres avantpassats, els quals en aquells temps, van haver de fer front a la fil·loxera adoptant nous mètodes per tirar endavant la vinya.

El celler es troba ubicat a la finca de la Sènia, la qual es situa sota el nostre poble, Darmós. Des del celler es pot veure el poble de punt a punta, obtenint una foto de postal!

Considerem cada un dels nostres productes com un projecte únic i distintiu, des de l’elaboració del producte fins al disseny i contingut de la seva etiqueta. A la vegada, som amants de la història i la cultura del nostre territori des de tots els àmbits (literari, musical, artístic…). És per aquest motiu que aprofitem també per fer-ne difusió relacionant cada producte amb alguns dels elements que la caracteritzen o descriuen.  (Podeu trobar-ne més informació en la descripció dels nostres productes.)

Actualment la finca de la Sénia compta amb les instal·lacions del celler, espai on elaborem el vi des de l’entrada del raïm, maceració, envelliment, conservació… fins la sortida als nostres consumidors. En la mateixa finca també s’hi troba un hort de consum familiar el qual varia la seva ubicació d’acord amb el sistema de guaret. Finalment, també conservem les restes de l’antic molí d’oli, el pou i algunes restes com els canals que s’utilitzaven per al reg o les “bassetes” on es dipositaven les olives abans de ser premsades, formant en conjunt un magnífic espai arqueològic.

Qualsevol de les visites al nostre celler podrà gaudir de tots aquests espais. Mitjançant un tracte proper i familiar, us ensenyarem el nostre dia a dia al celler, tant pel que fa a l’activitat relacionada amb la seva elaboració com el resultat final d’aquesta gaudint d’una degustació en aquest entorn privilegiat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *